ABO afdrukken

Afdruk mogelijkheden

ABO Software bevat een volledige rapport en label generator waarbij de mogelijkheden zeer uitgebreid zijn. U zou graag speciale etiketten gebruiken, mooie prijslijsten afdrukken, een catalogus opmaken, ...

Met ABO is het resultaat steeds perfect en worden Uw afdrukken het visitekaartje van uw bedrijf.

De ingebouwde generator heeft het voordeel dat die volledig geïntegreerd is met het programma, en dan ook optimaal aansluit met al uw gegevens. Alle rapporten, documenten en labelformaten worden opgemaakt via deze generator, zonder dat Uw software moet wijzigen. Op die wijze gebruikt u het standaard pakket, maar kunnen alle afdrukken aangepast worden aan uw noden en wensen..

Vraag een demo of offerte

Afdrukmogelijkheden met ABO

Dymo etiketten

Etiketten worden snel en eenvoudig afgedrukt op een DYMO printer.
ABO ondersteunt ook de duo-modellen van Dymo.

ABO service heeft van bij de lancering van de DYMO printers gemerkt dat dergelijke labelprinters zeer handig zijn om snel etiketten af te drukken.
Sinds 2002 is de mogelijkheid om via één klik op het Dymo knopje etiketten af te drukken dan ook voorzien.
Naast de standaard adreslabels en prijsetiketten hebben we ook de ondersteuning voorzien voor het gebruik van een logo en barcodes.

Prijs etiketten

Alle formaten zijn mogelijk. Van eenvoudige zelfklevende prijsetiketten tot complexe prijskaarten met logo en afbeeldingen.

Iedereen wordt geconfronteerd met prijsetiketten. Kleinhandelaars hebben eveneens nood aan een systeem om snel mooie prijskaarten op te maken voor de winkel.

Prijsetiketten worden normaal afgedrukt op zelfklevende etiketten, vellen in de laserprinter, op Dymo etiketten, Zebra etiketten, ... Bedoeling is meestal om ieder product van een etiket te voorzien. Meer en meer wordt er op die etiketten geen prijs meer afgedrukt. Het volstaat immers om ieder product van een barcode te voorzien, zodat bij de verkoop een scanning voldoende is om de correcte prijs aan te rekenen. In veel sectoren zijn de producten al van een barcode voorzien, zodat het tijdrovende werk om prijsetiketten af te drukken en te kleven in veel gevallen niet meer nodig is.

Het is en blijft echter wel noodzakelijk om de producten voor uw klanten correct van een prijs te voorzien. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat u eenvoudig voor ieder product snel een mooi etiket kan afdrukken. In functie van de producten kan u dan kiezen voor het formaat van het etiket. In een glazen vitrinekast met kleine producten plaatst men andere labels dan bij witgoed. Bij het witgoed krijgen we dan ook producten zoals een koffiezet die op een rek staan, terwijl een diepvries op de grond staat. Voor iedere situatie hebben we een ander formaat nodig. Ook voor etiketten om in de etalage te plaatsen willen we dan terug een ander formaat, waarbij de prijs duidelijk leesbaar moet zijn van op straat.

Speciale formaten zoals die gebruikt worden in tuincentra of etiketten voor de voedingssector zijn mogelijk.

Prijslijsten

Een volledige prijslijst of enkele artikelen als een promotiefolder. Met ABO Admin is dit standaard aanwezig.

Een mooie prijslijst voor uw klanten zorgt ervoor dat uw klant deze bijhoudt. Met ABO heeft u de mogelijkheid om prijslijsten af te drukken in diverse formaten, en op verschillende selecties.

 • Er kan indien gewenst een selectie worden gemaakt op geselecteerde artikelen uit een bepaalde groep. Zo kan u vermijden dat minder courante artikelen worden afgedrukt.
 • Er is ook de mogelijkheid om promotiefolders te maken met een beperkte selectie uit één of meerdere groepen.
 • Prijslijsten kunnen al of niet foto's en barcodes bevatten. De lijsten kunnen opgemaakt worden als een gewone lijst of in meerdere kolommen. Een watermerk of logo's zijn eveneens mogelijk.
 • Een volledige productcatalogus kan worden afgedrukt, met vermelding van de groepen, al of niet met foto, waarbij ook extra technische informatie kan worden afgedrukt

Documenten administratie

Dagelijks heeft u voor uw administratie diverse documenten nodig. Deze drukt u allemaal af vanuit ABO op een snelle manier. Alle informatie is aanwezig in ABO, dus waarom zou u andere software moeten gebruiken om specifieke zaken af te drukken?Bij het opmaken van een offerte gebruikt u graag een layout die meer informatie bevat dan de layout van een factuur? Uw prospect verwacht meer informatie dan enkel de prijs. Hij zal bij de ontvangst van een mooie offerte met foto's en uitgebreide informatie deze aandachtiger bekijken. Uw prospect zal het extra werk dat u aan zijn offerte heeft besteed waarderen. Met ABO maakt u deze offerte in een handomdraai. U bezorgt uw prospect een duidelijk overzicht, met foto's en technische informatie als bijlage in een handomdraai.

Een klant komt in uw zaak informatie vragen over een bepaald product. Op het ogenblik dat u in uw kast duikelt om de folder te vinden van dit specifiek artikel, blijkt dat deze niet beschikbaar is. Met ABO behoort het snel neerkrabbelen van wat informatie tot het verleden. U drukt een product sheet af met uw hoofding, een foto en alle beschikbare informatie. Uw klant is direct op een professionele manier geholpen.

Een reparatie wordt binnengebracht. Via het reparatiebeheer wordt de reparatie snel in ontvangst genomen, alle gegevens worden genoteerd, en u kan de nodige documenten afdrukken voor de klant en uzelf. Misschien heeft die klant voor bvb. de verzekering een bestek nodig? Ook dit is voorzien, zodat u snel en eenvoudig een professioneel bestek kan afdrukken.

Bij een levering van een groot aantal artikelen naar een klant, kan het voor die klant moeilijk zijn om aan de hand van de referentie op uw verzendingsnota de artikelen te identificeren. Zeker wanneer u kleine producten verkoopt die niet individueel van een etiket zijn voorzien. Een bijlage in de doos waarbij de producten met een foto zijn afgebeeld, maakt het voor uw klant extra gemakkelijk. Een service die hij zal waarderen, en die u met één muisklik kan aanleveren.

Bij de verkoop van producten met een serienummer is het van belang dat de nummers correct worden vermeld op de documenten. Indien het over grote hoeveelheden gaat, dan kan dit als bijlage bij de verzendnota of factuur worden gevoegd. Uiteraard is er een speciale module beschikbaar om een groot aantal serienummers op een eenvoudige manier te scannen.

Verkoopsdocumenten

Iedereen wil een verzorgde indruk maken bij zijn klanten. Een factuur met een mooie afgewerkte opmaak, is dan ook een must. Met ABO Admin is dit standaard mogelijk.We voorzien een aantal standaard layouts waar u een keuze uit kan maken. Daarna passen we die aan, zodat die helemaal volgens uw huisstijl wordt opgemaakt.

In de layout kan u gebruik maken van alle mogelijkheden die u zich kan voorstellen :

 • Logo's en afbeeldingen.
 • Gebruik van een watermerk.
 • Alle Windows lettertypes in alle mogelijke kleuren.
 • Kaders, als of niet opgevuld, in het kleur van uw keuze.
 • Meerdere kolommen op één document.
 • Verschillende, in veel gevallen kleinere, hoofding vanaf de tweede pagina!
 • Vermelding van 'Duplicaat' of 'Copy' vanaf de tweede afdruk.
 • Vermelding van een formule zoals 'Voor waar en echt verklaard voor ...' met het totaalbedrag van de factuur automatisch in letters.
 • Vermeldingen voor Medecontractant of Intracommunautaire leveringen.
 • Vermeldingen voor Korting bij contante betaling of bij toepassing van Kredietbeperking.
 • Afdrukken van de bedragen inclusief of exclusief btw.

Met het programma is het eveneens mogelijk om de layout van een document volgens diverse parameters te wijzigen. Dit biedt de mogelijkheid om bij de afdruk een ander logo te gebruiken. In gevallen waar men meerdere activiteiten heeft met één ondernemingsnummer, kan dit zeer interessant zijn.

Bij gebruik van meerdere afzonderlijke dossiers of firma's, kan er voor ieder dossier een aparte layout worden voorzien. In functie van het gekozen dossier zal er dan automatisch een andere layout worden gebruikt.

Bij de layouts kan worden ingesteld naar welke printer er moet afgedrukt worden. Zo is het ook mogelijk om het eerste exemplaar naar een kleurenprinter te sturen, en de copy naar een zwart/wit printer. Zo bespaart u op de kosten van de afdruk. Bij gebruik van een recto-verso printer, kan ABO automatisch de verkoopsvoorwaarden op de keerzijde van ieder document afdrukken.

Kasticketten

Naast de snelheid van ingave bij het kassabeheer is het van belang om eveneens snel een ticket te kunnen afdrukken.In ABO is de link met kassaprinters standaard aanwezig. Er is een mogelijkheid om gebruik te maken van de 'oude' type printers waarvoor nog geen Windows driver bestaat, of u kan gebruik maken van alle mogelijkheden die de nieuwste printermodellen ook maar aanbieden. Voor de kasticketten hebben we layouts voorzien voor papier van 5.7, 8 en 10 cm breedte.

Naast het standaard kasticket dat wordt gebruikt bij de verkopen, kan u ook opteren om een bestelbon af te drukken op de kassaprinter. Er kan hiervoor een specifieke layout worden opgemaakt, zodat er aan de kassa maar één printer nodig is.

Bij de ontvangst van een reparatie kan er voor de klant een bewijsstuk worden afgedrukt, dat later gebruikt wordt om het toestel opnieuw af te halen.

In de detailhandel zoals bij kledingszaken, schoenenwinkels, lingerie, ... wordt er meer en meer gewerkt met waardebonnen. Deze waardebonnen kunnen automatisch worden afgedrukt op de kassaprinter. U kan hiervoor ook opteren om te werken op een Dymo duo printer. In die printer wordt er dan een papierrol en een rol met etiketten geplaatst. Het kasticket komt op papier en de waardebon wordt afgedrukt op een etiket. Dit etiket kan u dan bvb. kleven op de achterzijde van een adreskaartje van uw zaak. De klant moet dit een tijdje bijhouden en uw adreskaartje is uitstekend geschikt hiervoor.

U zoekt een ander soort document?

Sinds 1986 maken we bedrijfssoftware op maat. De kans dat we al ervaring hebben met het type document dat u zoek is zeer groot.

Neem contact met ons op voor meer info.

Contacteer ons

Contacteer ons voor informatie, een bezoek of een demo.
Elke onderneming is uniek en daarom komen we persoonlijk bij u langs om uw project te bespreken en u een demo te geven van onze mogelijkheden.
Support